Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Advanced search

43.566 Posts in 2.071 Topics- by 402 Members - Latest Member: NefOstins

September 06, 2010, 02:19:29 AM
=SJC=IgreBattlefield: Bad Company 2BF BC2 počinje da propada?
Pages: [1] 2   Go Down
Print
Author Topic: BF BC2 počinje da propada?  (Read 405 times)
OldGold
Sergeant
*

Reputacija: 12

« on: July 14, 2010, 08:05:49 PM »

Odem danas na http://bfbcs.com/ kad vidim da ima samo ~8100 servera a pre mesec dva je bilo ~15 000. Pa matori COD4 ima ~11-12 000 servera.
Ne pratim dešavanja oko igre ali o čemu se ovde radi nije valjda da je ugašeno 50% servera za mesec dva? Igrača sada ima više ~1,6 miliona pre ih je bilo ~1 milion, broj igrača raste a broj servera pada O.o

A more elegant weapon from a more civilized age

I have a bad feeling about this

nandor90
Corporal
*

Reputacija: 1

« Reply #1 on: July 14, 2010, 08:49:10 PM »

Pa jebiga sto da placaju kad moze i za dzaba.

Pencha
Colonel
*

Reputacija: 37

Pimpin ain't easy, but hoing ain't hard!

« Reply #2 on: July 15, 2010, 05:24:16 AM »

Velika gomila severa zvrji prazna, nece ljudi da placaju bezveze. Sto se igraca tice, jeste, ima veliki broj novih ali stari ne igraju toliko. Prosla je navala.

SecurID3
Lieutenant Colonel
*

Reputacija: 53

ZVANI----->STEKERICA----->G9 G9

« Reply #3 on: July 19, 2010, 02:04:21 PM »

mozda sto narod nije ocekivao kako sam ja cuo tih puno bagova u igri greski itd. nemam pojma, mozda igra nije bas toliko extra kao sto su mislili?

ja pricam po mojem misljenju pa mozda i dosta od njih tako isto i misli. bohhh nemam pojma, ali kako vidim u poslednje vreme nam je server prazan.

a da vas pitam nisam u toku Smiley sto ljudi nece da placaju? jeli imaju neki dzaba serveri? ili sta je u pitanju?

iskreno nisam bio u temi ovoga Smiley

3MAJ
Administrator
*

Reputacija: 141

« Reply #4 on: July 19, 2010, 03:12:02 PM »

Problem sa igrom je što je izašla bagovita, u prvih par dana je bilo nekoliko patcheva koji su popravili neke stvari a neke nisu. Ostale su neke krupne greške koje su obećali da će ispuniti od kojih su neke popravljene, neke samo ofrlje zakrpljene (kao što je hit detection, nož sa leđa...) a neke i dalje stoje (rubberbanding). Svaki patch je sa sobom donosio manju ili veću korekciju oružja (damage, range, recoil, spread...) tako da si posle svakog patcha imao novi komplet oružja...

Konstantno mazanje ociju kako ce patch biti sledece nedelje, pa sledece nedelje, pa nece ove nedelje zbog rumuna, pa evo samo sto nije, pa u medjuvremenu izlazi dodatak za oruzja za konzole (koji se placa), pa patch sledece nedelje, i opet u krug. I onda kad je izašao taj famozni patch, doneo je delimično rešenje problema kao i novi rebalans oružja.

Jednu sam igru kupio, u medjuvremenu se menjala više puta i što je najgore, ni ovo sada ne valja a kada će i da li će uopšte da je ikada srede, niko ne zna... Bitno da su najavili taj dodatak za oružja (samo skinovi, SPECACT) kao i BC2 Vietnam. Bitno da se uzimaju pare zbog reklame, inercije kupaca ili šta već, a što je proizvod ustvari poluproizvod, to nema veze...

Zbog svega toga, meni se više ne igra BC2 Sad
Pencha
Colonel
*

Reputacija: 37

Pimpin ain't easy, but hoing ain't hard!

« Reply #5 on: July 19, 2010, 04:36:39 PM »

Meni se ne pali nikako vise. Najradije bi prodao igru ali je hocu na polici sa ostalim BF izdanjima.

LeoSERB
Master Sergeant
*

Reputacija: 24

Ustani Srbijo Kosovo i Metohija te zove

« Reply #6 on: July 19, 2010, 05:22:03 PM »

O propadanju servera ili broja igrača ili same igre...Nisi baš jasno dao naslov.
Ali ajde da dam neko svoje mišljenjue u vezi servera, broja igrača i same igre

SERVERI & IGRAČI
Definitivo je prvi udarni talas servera, kao i u većini novih igara, bio ogroman. Nisam se bavio ciframa i istraživačkim radom(jbg nemam vremena za takvo ludiranje) ali ako se uzme u obzir da naš server koji je u početku bio među prvih 1000 a poslednje vreme prazan oko 3000 mesta onda se može reći da je oko 2000 servera puno(2000x24 igrača u proseku, što mu dođe min. 24000 stalno prisutnih igrača ...hmm a ako kažeš 1,6 miliona igrača je kupilo igru onda je definitivno 24-30000 prisutnih BEDNA cifra. Nemam pojma koliko ima igrača na drugim igrama u proseku ali po mom mišljenju to je dosta igrača.
Evo, kad već pričam o problematici servera i veliki klanovi kao =SJC= ne mogu da se skupe u dovoljnom broju da bi se svaki dan lemali na svom, te igraju po tuđim serverima, a svaki ozbiljan klan ima svoj server u backup varijanti. Kako je suludo da se igra 4v4 rešenje za igru je da se potraži na nekom drugom mestu. Mislim da me razumeš. Neki se odlučuju da im server bude prazan a neki gase. Leto je možda rešenje za tako nešto treba potražiti i u tome ali videćemo kada dođe septembar. Mislim da se cifra servera neće menjati, samo je pitanje reciprociteta po kontinentima(ping). Igrači soleri i ovi organizovani uvek će igrati na serverima gde ima minimum 10 ljudi, tako da će prevagu o održivosti servera donositi vlasnici servera kojima igrači dolaze.

IGRA
..DA POPIZDIŠ. Sve što je 3MAJ rekao je tako, da ne kucam detaljno pročitajte opet. DICE i EA su usrali igru zajedničkim snagama u pokušaju da sruše ACTIVISION. Imali su veliku šansu ali su je uprskali kao kad se rasprši zgrada u samoj igri, ostane samo temelj. Po meni BF2 tipa AiX mode samo da mu se doda ovo rušenje i efekti..garantujem definitivni propast ove igre. Sramota kako su uradili nooobovski neke stvari. Igru kao da su pravili početnici a realizovali profesori...ili obratno. Toliko grešaka i nekih ne preglednih stvari ima da mu se i tvorci Countera smeju. Ja sam prvi i poslednji put kupio igru u kojem DICE ima slobodu kreiranja...Jako je tužno i žalosno da EA koja važi za ozbiljnu kuću u svetu igara dozvoli sebi takav luxuz da jedna amaterska kuća maltretira njene igrače. No igramo ovu igru dok se ne pojavi nešto bolje ili gore da komentarišemo...dotle tu smo gde smo, zaglavljeni sa ovim DICE debilima...jbm pas mater....

3MAJ
Administrator
*

« Reply #7 on: July 19, 2010, 05:55:06 PM »

DICE nisu amateri, napravili su cuveni BF2 oko koga smo se i okupili, ali ovo im nije trebalo...
LeoSERB
Master Sergeant
*

« Reply #8 on: July 19, 2010, 06:33:33 PM »

Vidiš nisam znao to. Ako je i tako tim gore..jbm pas mater i sve žensko!

irvas(srb)
Urednik
*

Reputacija: 63

« Reply #9 on: July 19, 2010, 07:51:05 PM »

DICE nisu amateri, napravili su cuveni BF2 oko koga smo se i okupili, ali ovo im nije trebalo...

igram je toliko godina, a nemam pojma da je DICE pravio BF2. zmaje jesi li ti u to siguran...!? ne verujem da papci kao oni mogu da naprave takvu igru!!!jebem im sve po spisku. ubili su mi volju i za bf2. odvukli su dosta igrača i sad sam ostao sam na bf2 paq mi se i ne igra.

kad uporedis sta sve ima BF2 i BF2142 tek onda vidiš koliko je bc2 neozbiljan projekat. bf2 moze maksimalno da igra 64, a bc2 32 igraca, bc2 ne moze da se igra u lan-u, ne moze da se snima partija... a da ne pominjem nedostatak comandera, squad leadera, aviona, zaleganja, jedinacne paljbe...
ma evo poredjenja pa pogledajte http://www.eurogamers.eu/v2/member-blogs/2010/07/15/4-why-bad-company-2-is-not-a-real-battlefield-game

evo ja prodajem bc2 tj nek mi se javi ko hoce da mu poklonim. ne mogu vise da ga gledam na polici. toliko sam cekao taj bc2, odbrojavao dane do izlaska i na kraju ćorak...

p.s. svi koji pljujete po bc2 imate od mene +

JEDINO DULE VUJOSEVIC MOZE DA ISPRAZNI ZAGREBACKU ARENU ZA 0.6 SEKUNDI I DA SE PRITOM IGRACI CIBONE RADUJU PORAZU Smiley
3MAJ
Administrator
*

« Reply #10 on: July 19, 2010, 10:22:26 PM »

"Battlefield 2 (commonly abbreviated to BF2) is a computer game by the Swedish developer Digital Illusions CE (DICE)."
http://en.wikipedia.org/wiki/Battlefield_2

Igre koje je radio DICE za PC (radili su dosta i za ostale platforme)
Dungeon Keeper (Gold Edition Package installer)
Battlefield 1942
Battlefield 1942: Road to Rome
Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII
Battlefield 2
Battlefield 2142
Battlefield 2142 Northern Strike
Battlefield Vietnam
Battlefield 1943 (Release: First Quarter 2010)
Battlefield: Bad Company 2
Battlefield Heroes

Codename Eagle
EA Sports V8 Challenge
Legacy of Rosemond Hill
Matchbox Emergency Patrol
Medal of Honor (2010 video game) (Multiplayer)
Mirror's Edge
Motorhead
Pinball Illusions
Pinball Fantasies
RalliSport Challenge
Rally Masters
S40 Racing
STCC
STCC 2

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Illusions_CE

Ceo BF serijal je radio DICE studio, EA je u celoj priči samo izdavač a kasnije i vlasnik DICE studija. Na tom principu i funkcioniše EA, izdaju igru nekog studia i ako se ta igra ispostavi unosnom, kupe taj studio i onda samo štancaju.

Ono što me teši i donekle daju nadu je što se Battlefield 3 krčka u pozadini, od njega očekujem da vrati BF serijal na pravu stazu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Battlefield_3
malfunction.scg
Urednik
*

Reputacija: 33

« Reply #11 on: July 19, 2010, 10:49:39 PM »

Ja sad vec ozbiljno sumnjam da ce BF3 ili bilo sta drugo uspeti da ponovo vrati sve ono sto je BF2 postavio kao standarde za ratne FPS igre. Dotle se doslo jako teskom i dugom evolucijom, a onda su odlucili da sve to bace u blato i da podilaze armiji balavih klinaca odraslih na konzolama koji vole sljastece efekte cim ubiju nekoga, pa cak i cim bilo koji poen zarade... koji zive za proklete 'achievementse' i cija upotreba mozga ne ide dalje od tajminga za iskakanje iza coska. Treba da se desi cudo pa da ih neko natera da uklone ovaj sljasteci varvarski sluzavi sloj svetlucavih efekata, gloom-a, vojnika sa ski-maskama i konzolaskog feel-a kojim se obmotavaju sve moderne igre.

Sto je najgore, mislim da je BFBC2 samo pocetak propadanja zanra. Nadalje moze samo gore. Ko je video novi Medal of Honor moze samo ritualno da se samoubije...  Grin

The only good war is multiplayer war
pedja011
Gunnery Sergeant
*

Reputacija: 16

« Reply #12 on: July 19, 2010, 10:51:57 PM »

evo ja prodajem bc2 tj nek mi se javi ko hoce da mu poklonim. ne mogu vise da ga gledam na polici.
[/quote]
Znao sam da ces se oglasiti Smiley
Igrica je takav krš i feces da ja nemam reci i sve sto bi napisao ne bi bilo dovoljno za takvu kolicinu gluposti u igri, ne zasluzuje cak da mi bude ni na polici
OldGold
Sergeant
*

« Reply #13 on: July 19, 2010, 11:03:49 PM »

Ako BF3 bude samo za PC onda bi trebalo da bude kao BF2 ali ako ga budu pravili kao multi-platformu onda...
Mada danas se ne isplati praviti igru kalibra BF2 nego samo neke instant pucačine koje će da igra 70% klinaca i čim izdaju neku novu igru preće na nju a ne da ostaju na starijoj igri.

E sada što se tiče igrača i servera...
COD4 ima ~11 500 servera i ima više dnevno aktivnih igrača od BF BC2 a igra je dosta starija.
Zatim CS i CS:S svaki posebno ima preko 10-15 000 servera sa dnevnom bazom igrača CS:S ~60 000 i CS ~57 000 a igre su prastare... Jednostavno COD i CS su mnogo brže i dinamičnije gde partije ne traju po sat vremena pa se onda ponovi mapa pa se 2h smara na istoj mapi (ovo važi u slučaju da se igra Rush i da su ekipe ujednačene i obe znaki da igraju/kvalitetne partije, a Rush je postao najigraniji mod jer donosi najviše poena i jako je linearan i odličan za kampovanja snajperista i ostalih)... Takođe ima mali milion turnira i liga za ove igra a za BF BC2 ne, bukvalno u BF BC2 klanovi i nemaju svrhu (ako gledamo takmičarski). Ma njima je sada samo u glavi da izdaju BF BC2 Vietnam i novi MOH i da pokupe što više para... Pogledajte kako se samo Valve stara o TF2 a od nedavno i o CS:S (uveli stat u igru a igra matora koliko 4-6 godina) a ne ovo ponašanje EA prema BF BC2...

Da vas pitam nešto Cheesy
Ima li u BF2 neki mod koji popravlja hit box? Igrao sam BF2 sa pečevima valjda beše 1,5 ili 1,6 i batalio sam ga zbog užasnoh hitboxa gde mi se dešavalo da dođem liku iza leđa i sa 2m da ispucam ceo mp5 u njega metak po metak a on se okrene i ubi me iz metka, posle par ovih situacija obrisao sam igru, igrao sam je možda 8-10h.

LeoSERB
Master Sergeant
*

« Reply #14 on: July 20, 2010, 12:19:58 AM »

Da vas pitam nešto
Ima li u BF2 neki mod koji popravlja hit box? Igrao sam BF2 sa pečevima valjda beše 1,5 ili 1,6 i batalio sam ga zbog užasnoh hitboxa gde mi se dešavalo da dođem liku iza leđa i sa 2m da ispucam ceo mp5 u njega metak po metak a on se okrene i ubi me iz metka, posle par ovih situacija obrisao sam igru, igrao sam je možda 8-10h.

Nisu, baš iz tog razloga sam i ja večeras izašao sa servera. Od 3 situacije gde sam ispraznio šanžer ili okvir bivao ubijen a lik u koga sam pucao nastavio da trčkara. Ne kažem da se to nije desilo i dešava na BC2 i u drugim igrama tipa CoD ali u BF2 su sjebali to sa poslednjim patch maximalno.

BC2 jeste moderna igra koja po meni i treba da ima puno efekata i raznih zezalica pri tom da bude što realnija, ali sa oživljavanjem(što u realnosti baš nije moguće).

OldGold
Sergeant
*

« Reply #15 on: July 20, 2010, 01:42:09 AM »

U mom slučaju je igrač stajao u mestu. Pratim ga jedno 20m jer nisam hteo da pucam jer znam da bi sve promašio zbog lošeg hit boxa. On dođe do čoška i nakampuje se gleda šta ima iza i čeka. Lepo mu dođem sa leđa i sav srećan sada nema ni teorijske šanse da te promašim kada stojiš u mestu na metar od mene leđima okrenut. Ispucam metak po metak u njega ceo klip on se okrene i ubi me iz prve. Tada sam i igru obrisao...

Ovo mi se u BF BC2 dosta dešavalo ali od zadnjeg peča hit box je OK.

TosaNS
2nd Lieutenant
*

Reputacija: 18

« Reply #16 on: July 20, 2010, 09:37:07 AM »

Bf2 nije savršena igra ima takvih problema kao što kažeš OLdi but isto tako ti se dešava da skineš lika sa velike daljine ali to ne primetiš jer jednostavno nemaš vremena pa trčiš dalje ka novom cilju. Tačno je da BC2 ima bolji hit box lakše pogadjaš ali to je do same igre čija je kocepcija takva da za što kraće vreme pobiješ masu ljudi dok u bf2 to baš nije tako lako ako naletiš na 3 vojnika možda dvojicu i skenjaš ali te treći dokrajči igre su neuporedive lepša je grafika je na bc2 ali da se razumemo i bf2 ima isto lepu grafiku stim da je igra starija više godina. U suštini igram i jednu i drugu igru ne biram koju jednostavno tamo gde je društvo tu sam i ja Smiley. I jedan savet Oldi ako se već toliko približiš neprijatelju najsigurnije ti je da isučeš nož i bocneš ga ako si u prilici tako da nema previše mogućnosti da se okrene i uzvrati ti ti paljbu Wink
« Last Edit: July 20, 2010, 09:45:27 AM by TosaNS » Logged

Mefisto
Lance Corporal
*

Reputacija: 3

Freak

« Reply #17 on: July 20, 2010, 01:16:32 PM »

Gomila praznih servera,mi cemo da najverovatnije da delimo server sa nekim klanom,bas zbog toga,tuga je prazan server.

Don’t let your victories go to your head, or your failures go to your heart.
irvas(srb)
Urednik
*

« Reply #18 on: July 20, 2010, 03:56:37 PM »

evo ja prodajem bc2 tj nek mi se javi ko hoce da mu poklonim. ne mogu vise da ga gledam na polici.
Znao sam da ces se oglasiti Smiley
Igrica je takav krš i feces da ja nemam reci i sve sto bi napisao ne bi bilo dovoljno za takvu kolicinu gluposti u igri, ne zasluzuje cak da mi bude ni na polici
[/quote]
pljunuo si po BC2 i dobio plus Cheesy Cheesy

možda je u BF2 lošiji hitbox, ali zato u poredjenju sa ovim "djubretom"(mislim na BC2) sve druge stvari, sem grafike, su na mnogo većem nivou. ja čak nisam ni primetio da je hitbox u bf2 lošiji nego u "djubretu". sta treba da mi bude kao u hardcor modu ovog "djubreta" pa da me ubijaju pogledom...!!!? ako si u bf2 veštiji i bolji od protivnika, a pri tome imas i dobar net lošiji hitbox nema sanse da se oseti.

JEDINO DULE VUJOSEVIC MOZE DA ISPRAZNI ZAGREBACKU ARENU ZA 0.6 SEKUNDI I DA SE PRITOM IGRACI CIBONE RADUJU PORAZU Smiley
malfunction.scg
Urednik
*

Reputacija: 33

« Reply #19 on: July 20, 2010, 04:35:36 PM »

ajd sad ispade da je bfbc2 najgora igra na svetu... daleko je ona od lose igre, ali je mnogo losija i neispeglanija od BF2

The only good war is multiplayer war
irvas(srb)
Urednik
*

« Reply #20 on: July 20, 2010, 05:16:40 PM »

ajd sad ispade da je bfbc2 najgora igra na svetu... daleko je ona od lose igre, ali je mnogo losija i neispeglanija od BF2
za mene je najgora Cheesy

JonnyIbIGooD
1st Lieutenant
*

Reputacija: 56

« Reply #21 on: July 20, 2010, 05:38:35 PM »

Ja kao dugogodisnji igrac BF2 kazem da je BC2 za mene bolji  Tongue

pedja011
Gunnery Sergeant
*

Reputacija: 16

« Reply #22 on: July 20, 2010, 06:40:28 PM »

ajd sad ispade da je bfbc2 najgora igra na svetu...
Nije bas najgora ali jeste jedna od najgorih
Mefisto
Lance Corporal
*

Reputacija: 3

Freak

« Reply #23 on: July 20, 2010, 09:18:20 PM »

Ja kao dugogodisnji igrac BF2 kazem da je BC2 za mene bolji  Tongue
Igrao sam poprilicno BF 2    BC 2 mi je bolja i dinamicnija igra,snajper u BF 2 mi je njesra Vozila su bolja u BF 2 nekako su mi dinamicnija idk.
Isfrustriranost Razumem ali BC 2 je igra sa mnogo potencijala.

Don’t let your victories go to your head, or your failures go to your heart.
LeoSERB
Master Sergeant
*

« Reply #24 on: July 20, 2010, 09:33:01 PM »

Igra će sigurno kraće trajati od BF2.
Ja pizdim kada uzmem medika na HC pa moram da otvaram mapu da bi video gde se nalaze moji pali saborci, i obično dok to gledam neko mi priđe i pošalje me među palu braću. To su uradili vrhunski svaka im čast. Da medic treba da drži pedale u rukama non stop i da igra igru da li si ti moj saborac ili nisi...Nož su uradili vrhunski, da me neko zakolje dok mi skače na glavu a ja kad mu priđem iza leđa vidim samo krv kako šiklja a on živ posle 3,4 uboda..ma mrš u 3lpm....Menjanje oružja ili ti uzimanje oružja sa poda kasni pa mi se dešava da uzmem promenim i opet uzmem svoje oružje...ma ima toga još....Nadam se samo da će BF3 da urade samo grafički i sa malo približnijim HBox kao na BC2 i biću srećniji.

Pages: [1] 2   Go Up
Print
Jump to:  

Theme orange-lt created by panic