Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Advanced search

43.577 Posts in 2.071 Topics- by 402 Members - Latest Member: NefOstins

September 07, 2010, 03:30:08 AM
=SJC=RaznoHardver i softverDILEMA S DRAJVERI
Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
Print
Author Topic: DILEMA S DRAJVERI  (Read 1277 times)
Pencha
Colonel
*

Reputacija: 37

Pimpin ain't easy, but hoing ain't hard!

« Reply #50 on: June 18, 2010, 10:26:04 PM »

Pa prvi moj komentar je bio: Catalyst Maker jebem ti mater nesposobnu! Pa zar da mi sjebes performanse u jedinoj igri koju igram.
Ma nema sanse da vise ista radim iz inata. Ovi zezaju s driverima ceo zivot, nV klepa po usima. Kupicu ono sto bude bilo bolje u tom trenutku. A ti ako ti se ne svidja Ati vise samo reci da bocnemo tu tvoju kod mene    :palagore

loce
Lance Corporal
*

Reputacija: 4

« Reply #51 on: June 20, 2010, 12:49:48 PM »

sta znam probao i ove 10.6 i isto ko i na 10.5.
pricaju da je pad performansi najvise na cf platformi
Pencha
Colonel
*

« Reply #52 on: June 20, 2010, 02:14:26 PM »

Sacekacu jos malo, nek opeglaju to. Ne moram sve odmah probati. Krenuo sam onda da skinem driver i video komentare dole sta su pisali. Zatvaraj stranicu rodjo, ne pipaj nista  Wink

loce
Lance Corporal
*

Reputacija: 4

« Reply #53 on: June 20, 2010, 04:28:34 PM »

ma ja imam problem sa iznenadnim zamrzavanjem slike. ono vpu recovery send-dont send, tako da probam sve najnovije sto izlazi ne bi li se resio problem. zadnja situacija- pocinjemo klan war sa cordha i nakon 5 sekundi igre hop freezing twisted da sam u tom trenutku imao pistolj pucao bi u monitor. bila bi scena kao u zlom porucniku kad harvi u autu puca u radio Grin
posle toga naredna 3 sata igra najnormalnije radila
nandor90
Corporal
*

Reputacija: 1

« Reply #54 on: June 20, 2010, 06:40:15 PM »

Iskljucite virtualnu memoriju meni pomogo kod win7.

TosaNS
2nd Lieutenant
*

Reputacija: 18

« Reply #55 on: July 08, 2010, 09:14:46 AM »

HMMM jos uvek mi se javljaju problem s drajverima desi se i palvi ekran i svasta nesto i to sam primetio posle instaliranih zakrpa od microsofta za win7 64bit procesore moracu da vratim na predhodno vreme pre instalacije zakrpa jer do tada mi je sve radilo ok mada ???? ko zna ucemu je problem i sta muchi masinu koliko vidim imaju problema ljudi i sa karticama serije 58.. tj nije samo sluchaj sa serijom 57.. mozda netreba instalirati zakrpe koje salje microsoft mislim ŠTA ČINITI ili NE ČINITI pitanje je sad ha?

nandor90
Corporal
*

« Reply #56 on: July 08, 2010, 01:45:52 PM »

Ja sam cuo da od poslednjeg patcha dosta ljudi zamrzava igra i ta sranja,neko je resio tako sto je instalirao nove drivere.

Mefisto
Lance Corporal
*

Reputacija: 3

Freak

« Reply #57 on: July 13, 2010, 03:08:53 PM »

Jednu, pre 5,6 godina i nikad više, mislim da je bila u pitanju serija 9250 i muke žive sa njom, onaj njihov catalyst nikad neću zaboraviti za života. Konstantni neki problemi su bili sa određenim igrama "tada" Pojavljivanja razno raznih linija, bagova, i kad god sam pitao za problem samo sam dobija odgovor ATI jeftino a dobro! Drajveri i konstantne prepravke njihove su mi delovale kao da neko namerno zajebava silan narod, sve grđe i gore od prošlog. U narodu postoji jedna izreka ako ne znaš šta je dobro pitaj šta je skupo!  Sa njom sam se više mučio nego sa Voodo 4 koja je bila duplo slabija od ove. Posle toga sam prešao na prvu GF4 i sve moje muke se prestale. Jedini problem koji sam imao je koju kupiti, nvidiu. Koliko para sam imao na raspolaganju toliko sam davao za nvidiu i ako sam mogao da kupujem dosta jače ATI za iste pare, nisam se dvoumio. Posle GF4 menjali su se samo brojevi 5,6,7,8 do kompletne promene računara kada sam uzeo neku moram priznati govno ali mojom greškom 7100 nvidia pc expres. Promenom komplet računara pre 4 godine morao sam da uzmem neku expres karticu a nisam obratio pažnju koju, već sam rekao čoveku koji mi je sklapao da stavi samo neku adekvatnu zamenu ali me je zajebao(mojom greškom sa gf8 stavi mi to govno). Zajebao je i sam sebe pošto ga više nikad nisam kontaktirao niti preporučio, srpska posla. Posle sam uzeo karticu koju i dalje koristim 8600GTS, samo sam pre 2 godine menjao ceo komp, sam, sam kupovao i pakovao sa ortakom ova, grafička me i dalje služi odlično. Jes da ne mogu sva najnovija izdanja na full ali to je sasvim normalno. Ali ako ih pokrenem nema problema oko drivera ili nekih bagova...Zagrevanje jeste problem kod NV ali problem koji se rešava hlađenjem, što je u savremenom svetu igara normalno.  

Ohoho pocinje vecna rasprava computer freakova ATI vs Nvidia are you beaten?.

4 godine imao sam Nvidia GeForce 6200
 Radila bez dodatnih Coolera po 15 sati dnevno,over clockovana (bez kulera) do kranjih crkavajucih Granica mucena gore nego sto bi inkvizicija mucila i dan danas Sljaka nekom srecniku.
Danas imam ATI HD 5850 i sasvim sam zadovoljan,ovih dana  ulece jos jedan chieftec cooler:)

Mislim da sve zavisi od Serije mnoogo guglanja po nasim i stranim forumima pre kupovine Kartice savetujem:)

Tosans ja sam isto instalirao neki Microsoftov Hotfih u vezi DX 11 posto mi je Alien vs Predator zakucavao cim upalim lampu Problem sa igrom sam resio ali sa BFBC 2 nisam jos.

Ja sam izgleda resio problem sa zamrzavanjem danas jos da istestiram 3 sata igre(juce sam picio 3 sata i nula zamrzavanja) i postujem resenje. palac gore

« Last Edit: July 13, 2010, 03:19:29 PM by Mefisto » Logged

Don’t let your victories go to your head, or your failures go to your heart.
TosaNS
2nd Lieutenant
*

« Reply #58 on: July 13, 2010, 07:48:00 PM »

Tosans ja sam isto instalirao neki Microsoftov Hotfih u vezi DX 11 posto mi je Alien vs Predator zakucavao cim upalim lampu Problem sa igrom sam resio ali sa BFBC 2 nisam jos.

Nisam instalirao nikakav hotfiks ja samo instaliram redovne drajvere koji se pojave na zvanichnom sajtu ATI-a trenutno su mi 10.5 instalirani

Ocigledno mi nesto drugo pravi problem vrlo je moguce da je problem mozda do win7 (64) ali se ponasa isto kao kad sam imao win (32) sto me dovodi do zakljicka da je mozda hardver u pitanju tj. vrlo lako moze biti greska u napajanju mada imam 450w chifteka ali mozda ima neku gresku i u nekom momentu dodje do pada u napajanju prema grafici i onda secne grafika a manifestuje se time da prijavi gresku. E da bi proverio ove tvrdnje nemam na raspolaganju drugo napajanje da prikopcham ali ukoliko se komp bude ponasao chudno verovatno chu se odluchiti na taj korak izameniti napajanje

nandor90
Corporal
*

« Reply #59 on: July 13, 2010, 08:01:30 PM »

Isprobaj 10.6 kazu da je dosta dobar.

TosaNS
2nd Lieutenant
*

« Reply #60 on: July 13, 2010, 11:16:56 PM »

ali kazu za taj 10.6 da ima neke negativne posldeice na bc2 tako da cu sacekati na neke druge mada i ovi 10.5 rade za sad

nandor90
Corporal
*

« Reply #61 on: July 14, 2010, 07:27:08 AM »

Neki kazu da je dosta poboljsao taj spawn i ostalo,mada ko zna i kod mene je instalirano. 23.Jula dolazi 10.7 Catalyst pa cemo videti sta nudi.

TosaNS
2nd Lieutenant
*

« Reply #62 on: July 27, 2010, 07:03:16 PM »

Izasli su novi drajveri za ATI kartice 10.7 ko voli nek izvoli Smiley i naravno da li ima nekih informacija u vezi tih drajvera da li ih instalirati ili ne sta se pricha po forumima

Pencha
Colonel
*

« Reply #63 on: July 28, 2010, 04:13:10 AM »

Instalirati, sto da ne. Skidam ih upravo.

TosaNS
2nd Lieutenant
*

« Reply #64 on: July 28, 2010, 08:53:13 AM »

jesi li instalirao i probao Pencho drajvere shta kazesh jer rade u bc kako treba  Huh? huh

OpenCL™ 1.0 conformance tests have not been run with this version of the ATI
Catalyst™ Driver Suite in conjunction with the ATI Stream SDK v2.2. If you require
an OpenCL™ 1.0 conformant driver, we recommend that you install the ATI
Catalyst™ 10.5 Driver Suite

Interesuje me da li drajveri 10.7 imaju negativan uticaj na BC2 u smislu da obaraju performanse kao što je to bio slučaj sa 10.6 drajverima.
« Last Edit: July 28, 2010, 09:23:56 AM by TosaNS » Logged

Pencha
Colonel
*

« Reply #65 on: July 28, 2010, 11:56:57 AM »

Ma i sa 10.6 je ispalo da su obarali performanse samo na Crossfire. Instalirao sam ali nisam igrao BC2 jos a kad cu ne znam. Ostalo mi sve toliko leti ne i ne mogu da primetim ni kad ima neka razlika.

Dark_Scorpio_SCG
Master Gunnery Sergeant
*

Reputacija: 41

========================

« Reply #66 on: July 28, 2010, 10:46:32 PM »

Ma i sa 10.6 je ispalo da su obarali performanse samo na Crossfire. Instalirao sam ali nisam igrao BC2 jos a kad cu ne znam. Ostalo mi sve toliko leti ne i ne mogu da primetim ni kad ima neka razlika.

Hvalisavac jedan!!!

Pencha
Colonel
*

« Reply #67 on: July 29, 2010, 12:26:43 AM »

Left4Dead 1 i 2 lete, Assassins Creed 2 leti, Singularity leti, Trackmania leti, Starcraft 2 leti... Jebem ga, to je ono sto imam instalirano trenutno pored BC2 koji ne palim. Sve i da sjebu drivere 30% necu provaliti. Stavio sam nove najvise zbog starcrafta, btw odlican je  palac gore
Za sada rade odlicno

TosaNS
2nd Lieutenant
*

« Reply #68 on: July 29, 2010, 08:03:46 AM »

Igrao sam juče BC2 i ne vidim neki problem isto je sve kao i pre Smiley meni je bitno da mi se više ne pojavljuje ona dosadna poruka da je displej prestao sa radom i da se uspšeno rekoverovao a pre toga se slika zamrzne ali samo dok sam desktopu dok skrolujem po netu ili slušam neku muziku a pre zamrzavanja se pojave neke kockice koje nestanu i potom se zamrzne ekran to se ne dešava svaki dan možda jednom u mesec dana. Mislim da je to zbog win7 koja se možda ne podigne valjano tj drajveri od grafike se ne učitaju kako treba pa se desi taj problem na koji više i ne obraćam pažnju jer me ne gnjavi više u toj nekoj meri ili moguće da napajanje secne pa se to manifestuje na taj način
« Last Edit: July 29, 2010, 08:25:27 AM by TosaNS » Logged

mwolf
Lance Corporal
*

"Ako misliš pobediti ne smeš izgubiti."

« Reply #69 on: July 29, 2010, 11:05:25 AM »

ubacih ja juče 10.7  pre toga sam bio na 10.5
i mogu da kažem da sam prijatno iznenađen, sad se i ja pojavim na početku partije i mogu da uzmem ako sam dovoljno brz nešto a ne da kad se pojavim ljudi već zauzeše zastave ili uništiše  1 -2 m-com
a mašina mi nije loša uopšte, e sad sa ovim 10.7 su rešeni ti problemi
prosto mi je trebalo malo vremena da se naviknem Smiley da sam i ja na početku kao i ostali Wink
inače sve lepo radi, čak nemam više freezova kao pre koji su se dešavali sa vremena na vreme na 1-2 sec kad se trista svašta nešto događa Smiley tj, mnogo dima, pršte meci, padaju glave, ruše se zgrade  i sl. i to sve u isto vreme i oko mene
znači 10.7 odgovara Smiley

"Neprijatelj koga poznajete, je ujedno i onaj protiv koga se možete i braniti."
TosaNS
2nd Lieutenant
*

« Reply #70 on: July 29, 2010, 11:26:54 AM »

nisam primetio da kasnim sa sponom ni sa 10.5 sve išlo glatko tako da i sa ovim 10.7 sve radi ok. Na nekim serverima mi se dešava da zabaguje na par sekundi ali to je ja pretpostvaljam do samog servera pre nego do drajvera i mog kompa.

Mefisto
Lance Corporal
*

Freak

« Reply #71 on: July 29, 2010, 05:01:55 PM »

nisam primetio da kasnim sa sponom ni sa 10.5 sve išlo glatko tako da i sa ovim 10.7 sve radi ok. Na nekim serverima mi se dešava da zabaguje na par sekundi ali to je ja pretpostvaljam do samog servera pre nego do drajvera i mog kompa.
Radi ok za sada nema vise malog laga koji je bio povremeno Treba da obrnem sve Mape pa cu da vidim tacno ima li promene.  Wink

Don’t let your victories go to your head, or your failures go to your heart.
ManicPsycho
Private First Class

« Reply #72 on: July 29, 2010, 06:48:59 PM »

Imam 5770 grafu i sto se tice igara sve je ok sa novim 10.7 driver-ima , mada je sve bilo ok i sa 10.5 . Medjutim imam drugu vrstu problema a to su HD filmovi. Sve sam filmove pustao bez ikakvih problema da bi pre jedno nedelju dana svi poceli da laguju pa cak i oni koji su pre savrseno radili ... Sa onim prvim drajverima je bilo sve prosto stavis rez. 1920 x 1080 i zavrsis pricu , a sad ima kao hdtv pa tu biras oces 1080p ili 1080i ili 720p itd ... mozda je to problem .... stvarno sam u banani ,sve sam zivo probao i opet isto . Razmisljam da vratim 10.4 mozda to pomogne.
need help  cry

btw tv je  samsung full hd 32 inca povezan sa kompom preko hdmi kabela .

TosaNS
2nd Lieutenant
*

« Reply #73 on: July 29, 2010, 09:18:37 PM »

na kom plejeru pustas filmove mozda problem do plejera sa ovim drajverima su poboljsali bas te probleme sa reprodukcijom hdtv filmova Smiley nebi trebalo da bude problema probaj da instaliras novi vlc plejer pa probaj i nove kodek pakovanje k-lite

ManicPsycho
Private First Class

« Reply #74 on: July 29, 2010, 10:05:51 PM »

na kom plejeru pustas filmove mozda problem do plejera sa ovim drajverima su poboljsali bas te probleme sa reprodukcijom hdtv filmova Smiley nebi trebalo da bude problema probaj da instaliras novi vlc plejer pa probaj i nove kodek pakovanje k-lite
ja koristim kmplayer(ima sve kodeke u sebi) koji sam izbrisao i ponovo instalirao(novu verziju) i nije pomoglo ali mislim da nije do playera zato sto sa tim istim kmplayerom su svi filmovi radili a sad isti ti filmovi ne rade kako treba...
« Last Edit: July 29, 2010, 10:39:23 PM by ManicPsycho » Logged

Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
Print
Jump to:  

Theme orange-lt created by panic