schmajser
Urednik
Reputacija: 18
Are you man or mouse?
|
 |
« on: January 11, 2009, 03:32:52 PM » |
|
Dakle problem je i u brzini i u downloadu. Vec par dana brzina drasticno padne u popodnevnim casovima, tako da jedva otvaram Google. E sad ovako, kad izmerim brzinu na www.speedtest.com i kliknem na Beogradski server dobijem dobre rezultate  A ovo su rezultati ka nekom drugom serveru u ovom slucaju ka Budimpesti  Dakle da ne pricam kako je ka nemackim serverima ili engleskim. Evo jos jedan test ka serveru u Frankfurtu  To je sto se tice brzine. Sto se tice downloada probao sam na vise strana : Rapidshare, ATI download drivers (koji uvek pokazuju dobar download) i na kraju Newzbin. Znaci na sva tri primera brzina downloada neide preko 20KB/sec a trebalo bi da bude 400  Ima li ko predstavu o cemu se radi. Kad pozovem podrsku samo se iznerviram i imam utisak da me zajebavaju ili da stvarno nemaju pojma o zivotu. Sere mi se od njihovog "gospodine kod nas ne vidimo nikakve gubitke"  Zaboravih jos jednu stvar, kad igram BF2 zanimljivo je da je ping skroz normalan, jedino sam juce ima problema ali ne sa igrom nego Teamspeak-om, sve sam ljude cuo isprekidano dok pricaju pa sam morao da izadjem na kratko dok se slucajno ne stabilizuje brzina
|
|
|
|
« Last Edit: January 11, 2009, 03:57:03 PM by schmajser »
|
|
|
|
|
Seljak_vla
Captain
Reputacija: 20
Take the lead, don`t follow!
|
 |
« Reply #1 on: January 11, 2009, 06:46:55 PM » |
|
Sry neznam kako da ti pomognem. Hteo sam samo da pitam sta je onom prvom topicu falilo da si sad drugi otvorio??? 
|
|
|
|
|
|
 Don´t bother me if you don´t want to die! Don't argue with Idiots. They drag you down
|
|
|
schmajser
Urednik
Are you man or mouse?
|
 |
« Reply #2 on: January 11, 2009, 07:43:47 PM » |
|
Sry za to, to je bila greska pa molim moderatore da ga obrisu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TosaNS
Sergeant Major of the Corps
|
 |
« Reply #3 on: February 07, 2010, 08:26:48 PM » |
|
U poslednje vreme nesto nije uredu sa PINGOM nama iz Srbije koji smo na ADSL-u na THC serveru ping je oko 100 dok kroatici imaju i dalje oko 50 i jos na nekim serverima nerazumem u cemu je fora i sta se desava sa pingom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irvas(srb)
Urednik
Reputacija: 63
|
 |
« Reply #4 on: February 07, 2010, 09:30:08 PM » |
|
samo tako su i mogu da nas oteraju sa thc-a  a i jesmo ih ubijali kao majmune 
|
|
|
|
« Last Edit: May 06, 2010, 07:15:46 PM by irvas(srb) »
|
|
JEDINO DULE VUJOSEVIC MOZE DA ISPRAZNI ZAGREBACKU ARENU ZA 0.6 SEKUNDI I DA SE PRITOM IGRACI CIBONE RADUJU PORAZU 
|
|
|
markoniGraveDigger90
Lance Corporal
Reputacija: 2
|
 |
« Reply #5 on: May 06, 2010, 04:31:15 PM » |
|
Opet je poludeo ping , ja imam SBB i u zadnjih par dana je ne normalan ping
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irvas(srb)
Urednik
|
 |
« Reply #6 on: May 06, 2010, 07:13:59 PM » |
|
ti radiš u posti, a koristiš usluge SBB-a  nije ništa bolji slučaj ni sa ADSL-om.
|
|
|
|
|
|
JEDINO DULE VUJOSEVIC MOZE DA ISPRAZNI ZAGREBACKU ARENU ZA 0.6 SEKUNDI I DA SE PRITOM IGRACI CIBONE RADUJU PORAZU 
|
|
|
markoniGraveDigger90
Lance Corporal
|
 |
« Reply #7 on: May 06, 2010, 07:33:52 PM » |
|
Telekom se izdvojio iz poste , to je druga firma
kod mene jos uvek nije moguc ADSL , a SBB je bolji jer za iste pare imam 4 vecu brzinu nego kod telekoma
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manson
Administrator
Reputacija: 45
|
 |
« Reply #8 on: May 06, 2010, 08:29:01 PM » |
|
ma da, kakav bre adsl...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pencha
Colonel
Reputacija: 34
Pimpin ain't easy, but hoing ain't hard!
|
 |
« Reply #9 on: May 08, 2010, 03:15:01 AM » |
|
Kakav crni ADSL pored SBB-a zivog. Aj sto su brzine 4x vece za iste novce nego je ping bolji i net je daleko odzivniji na kablu. Na ADSL-u kad kliknem na link imao sam blagu zadrsku pre nego sto krene da ucitava stranicu, ceo sekund, onako odokativno. Na kablu krece momentalno da ucitava.
Sto se SBB-a tice imali su neke radove. I proslog meseca skoro ceo dan nisam imao net i kablovsku i juce isto od ujutru do 14:15. Moguce je da je zbog toga poblesavio ping. Osim toga radi savrseno u svako doba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irvas(srb)
Urednik
|
 |
« Reply #10 on: May 08, 2010, 06:52:08 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ShakeSiN
Lance Corporal
MoonlightInTheNight
|
 |
« Reply #11 on: May 08, 2010, 09:27:01 AM » |
|
Ja isto imam IPTV, a router mi Huawei 520s. Sve mi zajedno stiglo u julu prosle godine, i od tad nemam nekih vecih problema sa IPTV. Router restartujem jednom u 2-3 dana, jer je problem do kompjutera, i to do ploce. Šta je tačno problem, nemam blage veze, inače ova ploča je preživela strujni udar i tada je na njoj crkao integrisani LAN i drugi SATA priključak (dobro je pa bar jedan radi). Naravno sve to sam otkrio tokom korišćenja ove moje kante. Znao sam da nešto nije na njoj radilo ali nisam znao zašto a tek skoro sam saznao od prvobitnog vlasnika da je drmnula struja. Sto se tiče samog adsl nemam neke preterane zamerke jer imam protok od 1Mbit, tako da i ne mogu da očekujem mnogo. Trenutno mi je najveća zamerka što ne mogu da otključam portove na routeru, probao sam sve što sam mogao naći i na ovom i na drugim forumima, na uTorrentu imam zelenu ikonicu za vezu kao da je otključan ali kad istestiram vezu izbaci mi da ipak to nije to, ali šta da se radi pičim dalje  To su moji mali problemi sa ADSL-om i ostali koji su vezani za njega. Izvinjavam se ako sam malo skrenuo sa teme, ali baš mi se malo kucalo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LeoSERB
Gunnery Sergeant
Reputacija: 22
Ustani Srbijo Kosovo i Metohija te zove
|
 |
« Reply #12 on: May 08, 2010, 02:17:26 PM » |
|
Čitam Vas sve ovih dana oko ovih problema sa ADSL-om i ne mogu da verujem. Prelazim u novi stan gde ima Telekomov ADSL (free 2mb, vlasnik radi u telokomu) i propisno ste me preplašili. Ovde gde sam, smo žena i ja uveli Ikom net i generalno smo za sve ove godine korišćenja bili zadovoljni(2048/256 Kbps). Jedino što me raduje što je tv-kablovska SBB, ali nisam siguran da li imaju mogućnost neta!? Ono što me interesuje neko je rekao da je preko ADSL mnogo bolja priča upravo za igranje zbog boljeg pinga, ali sada čitam sve vas i pitam se da li je moguće da je ADSL takvo govno. Vidim da niste zadovoljni ni sa IPTV. Šta valja u ovoj zemlji u 3lpm!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manson
Administrator
Reputacija: 45
|
 |
« Reply #13 on: May 08, 2010, 03:28:20 PM » |
|
Ja sam probao sve zive kombinacije, dial-up, wireless, adsl, kablovska, sezampro, kbc, eunet, beogrid i sad na kraju Ikom. Adsl, sam po sebi nije los, da radi onako kako bi to trebalo da radi. Ali, posto je ovo Srbija, naravno ne radi kako treba. Meni se recimo preko zime (voda u kablovima  ) desavalo da mi puca svako drugo vece skoro po celu noc da mi ne radi. Takodjer i kada radi, postojalo je neko vreme da radi usporeno ili sa nekim glupim zaglavljivanjima. Posle cimanja sa provajderima i menjanjima istih ustanovio sam da je problem do same linije (telekom jelte) koje jeste digitalna isdn varijanta, al ne vredi qrcu... Ikom mi je definitivno najbolja kombinacija za sada, koristim ga jedno 4 meseca i od tada sam imao samo jednom problem koji sam resio restarom modema. Takodjer, dva puta su podizali brzine za iste pare, sa pocetnih 5 na sadasnjih 9 megabita  Kapiram da je SBB jos bolja varijanta, pogotovu zbog vecih brzina i digitalne televizije, ali nazalost kod mene u zgradi ne mogu da ih uzmem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ShakeSiN
Lance Corporal
MoonlightInTheNight
|
 |
« Reply #14 on: May 08, 2010, 04:18:07 PM » |
|
Replika  Prica iz moga iskustva: Sto se tice pada brzine, dosta je primetno kad su u pitanju praznici. Znaci nova godina, Bozic, Vaskrs i sva ostala sigurana okupljanja ukucana. U tim periodima osetno je primetan pad brzine kada se sa adsl-om na jedvite jade ucitavaju iole zahtevne stranice, a o igranju BF2 mogu samo da sanjam. Mozda ce kod tebe Leo biti druga prica ako je vlasnik stana iole malo veci korisnik interneta pa je one svoje zamolio za cistu liniju bez sumova i bez diranja njegove linije. Inace mi ostali korisnici smo osudjeni na milost i nemilost monopoliste. Mada ima i svoje prednosti Telekom naspram nekih ostalih provajdera adsl usluga, npr Beotel-a, teorijski 1Mbit bi trebalo da je download 128 kb/s u praksi kod mene je 110-120 kb/s sem u slucajevima kada skidam direkt sa servera kao sto su drajveri za ATI kad mi brzina bila izmedju 130-150, jos uvek ni sam ne verujem. Eh da Beotel, kod njih, bar ovde u SM, ne ide preko 100-110 kb/s, iz iskustva moga drugara, takodje iz odavde iz sm. To je to za sad, ne pada mi na pamet sta jos da ti kazem!!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3MAJ
Administrator
Reputacija: 139
|
 |
« Reply #15 on: May 08, 2010, 04:41:38 PM » |
|
Imao sam i ADSL, koristio i najveće brzine koju mogu preko njega i opet nije dobro kao kabl. Pencha je rekao, na kablu je nekako odzivnije, brže počne da učitava sajt dok kod ADSL-a postoji ta mala "zadrška". Drugo, i ping je veći kod ADSL-a (pogotovo ako ste na nekom drugom provajderu a ne na Telekomu), čak i ako ste dalje od Beograda, raste ping. Previše ima rutiranja, enkapsuliranja i dekapsuliranja što na kraju dovede do toga da na ADSL-u imate veći ping nego na kablu i za 20-30ms.
Uvek kabl pre nego ADSL. Još ako ima mogućnosti za SBB, potpišeš ugovor za MIX paket (D3 digitalna TV i kablovski net) dobiješ 4Mbit za nekih 1400 din, 8Mbit za 2000, 12Mbit za 2700 din itd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pencha
Colonel
Reputacija: 34
Pimpin ain't easy, but hoing ain't hard!
|
 |
« Reply #16 on: May 08, 2010, 06:38:30 PM » |
|
Ma ADSL je samo nuzno zlo za onoga ko ne moze cable da uvede, to je poenta price. Tacno sam znao da je Beotel u pitanju jer samo on ima tolike padove. Beotel je trenutno ubedljivo najgori provajder koji moze da postoji. Nije sala. Nekada davno sam bio na Beotelu, tada su radili perfektno. Posle toga sam presao na Telekom koji je odlicno radio. Kod njih je samo problem podrska koja nema 3 blage o cemu pricate u 99% slucajeva i najcesce vi njima govorite sta da rade. Beotel trenutnoo ima nenormalnu integraciju i popodne kad ljudi dodju s posla i kad se net optereti dolazi do toga. Jedino resenje ti je da menjas provajdera, nista drugo. Oni ti nisu garantovali nigde brzinu i boli ih dupe, podrska se uredno pravi luda jer ti si 300-ti po redu koji je tog dana zvao i oni savrseno znaju o cemu se radi. Trazi migracioni kod kod njih i predji na Telekom 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LeoSERB
Gunnery Sergeant
Reputacija: 22
Ustani Srbijo Kosovo i Metohija te zove
|
 |
« Reply #17 on: May 09, 2010, 12:05:23 AM » |
|
Ma da videću onda 1 juna kada se uselim. Ali se iskreno nadam da ću imati mogućnost instalacije sbb neta. Što bi mi odgovaralo i da se razve(dem)žem od žene!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
markoniGraveDigger90
Lance Corporal
|
 |
« Reply #18 on: May 20, 2010, 01:42:23 PM » |
|
Danas testiram brzinu i dobijem ovo , a placam mesecno 4 Mb/s 1390 din  prso SBB nacisto 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irvas(srb)
Urednik
|
 |
« Reply #19 on: May 20, 2010, 01:48:20 PM » |
|
hehe dobio si skoro 4 puta brzi net nego što plaćas. dobar taj SBB 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
markoniGraveDigger90
Lance Corporal
|
 |
« Reply #20 on: May 20, 2010, 01:56:02 PM » |
|
malo pre bilo 26 Mb/s 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irvas(srb)
Urednik
|
 |
« Reply #21 on: May 20, 2010, 01:57:41 PM » |
|
ne verujem da su se u SBB-u tek tako zajebali. pre će biti da te taj tvoj test zeza 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3MAJ
Administrator
Reputacija: 139
|
 |
« Reply #22 on: May 20, 2010, 01:57:52 PM » |
|
Testiraš ka Veratovom serveru u Beogradu, nanišani Frankfurt recimo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
markoniGraveDigger90
Lance Corporal
|
 |
« Reply #23 on: May 20, 2010, 02:16:08 PM » |
|
Da tako sam i uradio , ka veratnet-u i opet isto , ali nema veze od viska glava ne boli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HEHAD
Urednik
Reputacija: 66
Blagajnik
|
 |
« Reply #24 on: May 20, 2010, 06:00:02 PM » |
|
nanišani Frankfurt recimo...
Aj pročitaj šta ti je 3MAJ rekao pa probaj ponovo...
|
|
|
|
|
|
[20:36] *** =SJC= БOSSi_CЦГ ╒╤─: a da igramo prekjuce?
Bossi: kao kokoske ako seljak baci hleba u bastu
|
|
|
|