Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Advanced search

43.012 Posts in 2.052 Topics- by 398 Members - Latest Member: inetryconydot

July 31, 2010, 05:50:40 PM
=SJC=RaznoTips & tricks[Tutorijal] Kako otvoriti portove u ruteru?
Pages: [1]   Go Down
Print
Author Topic: [Tutorijal] Kako otvoriti portove u ruteru?  (Read 928 times)
*LN*dumdum
Corporal
*

Reputacija: 22

Jump-Jump Bitch

« on: December 28, 2008, 12:16:14 PM »

Evo momci i cure jnije me bilo dugo pa rekoh da stavim nesto korisno za sve one koji imaju problema sa ruterom...Ako vec negdje ima ovaj tutorijal slobodno brisite  palac gore

Evo za sve one koji iz nekog razloga moraju rucno otvarati portove za odredjene igre ovdje mozete pronaci tutorijal za svaku igru koja vam treba.

Odlaskom na sljedeci link ce te dobiti listu svih mogucih router-a i odabirom na vas router ce te dobiti listu svih igara i korak po korak sa slikama objasnjenje kako otvoriti i koje portove otvoriti za odredjenu igru.

Link: 

HEHAD
Urednik
*

Reputacija: 66

Blagajnik

« Reply #1 on: December 28, 2008, 12:21:28 PM »

Evo tebi +

[20:36] *** =SJC= БOSSi_CЦГ ╒╤─: a da igramo prekjuce?

Bossi: kao kokoske ako seljak baci hleba u bastu
3MAJ
Administrator
*

Reputacija: 139

« Reply #2 on: December 28, 2008, 12:42:42 PM »

Čemu otvaranje portova ako ne podižeš server na svojoj mašini?
*LN*dumdum
Corporal
*

Jump-Jump Bitch

« Reply #3 on: December 28, 2008, 01:07:13 PM »

Pa recimo otidji gdje sam ti rekao pa nadji si BF2 i vidjeti ces da kod BF-a moras se poigrati sa DMZ u svom ruteru jer recimo mozes imati problema sa VOIP-om u igri kao sto dosta ljudi ima i ja sam ga imao dok nisam enable DMZ a isto tako uviejk je bolje rucno otvoriti portove kako kazem pogotovo za VOIP to nema veze sa serverom ima naravno ukoliko tvoj game provider nije otvorio portove al obicno prilikom instalacije servera ti portovi su otvoreni automatski isto tako je i sa igrom oni se otvore ali lokalno na tvom kompu u firewall-u ali i ruter ima svoj firewall eto zasto,valjda je sada malo jasnije?

btw: Zmaju hvala na cestitkama za rodjendan al nije me bilo nikako pa tek sam jucer to vidio i nikako nisam mogao dogovoriti na tvoj PM nemam pojma zasto probao sam nekoliko puta i nece ??Ocito sam njub :-)

SecurID3
Lieutenant Colonel
*

Reputacija: 53

ZVANI----->STEKERICA----->G9 G9

« Reply #4 on: December 28, 2008, 06:17:46 PM »

kao i uvek moj router nije tu, DGN2000 NETGEAR! afrika afrikaaaaaaa

3MAJ
Administrator
*

« Reply #5 on: December 28, 2008, 09:23:53 PM »

Pa recimo otidji gdje sam ti rekao pa nadji si BF2 i vidjeti ces da kod BF-a moras se poigrati sa DMZ u svom ruteru jer recimo mozes imati problema sa VOIP-om u igri kao sto dosta ljudi ima i ja sam ga imao dok nisam enable DMZ a isto tako uviejk je bolje rucno otvoriti portove kako kazem pogotovo za VOIP to nema veze sa serverom ima naravno ukoliko tvoj game provider nije otvorio portove al obicno prilikom instalacije servera ti portovi su otvoreni automatski isto tako je i sa igrom oni se otvore ali lokalno na tvom kompu u firewall-u ali i ruter ima svoj firewall eto zasto,valjda je sada malo jasnije?

btw: Zmaju hvala na cestitkama za rodjendan al nije me bilo nikako pa tek sam jucer to vidio i nikako nisam mogao dogovoriti na tvoj PM nemam pojma zasto probao sam nekoliko puta i nece ??Ocito sam njub :-)

kao i uvek moj router nije tu, DGN2000 NETGEAR! afrika afrikaaaaaaa

Kad imate krševe od rutera Tongue

Stavljanje svog računara u DMZ je veliki NO-NO, osim ako volite osećaj neizvesnosti kada se saginjete za sapun pod tušem u zatvoru. Odgovorno tvrdim, kao neko ko se profesionalno bavi mrežama i administriranjem, nema potrebe za otvaranjem portova osim ako ne hostujete game server kod sebe. Čak i tada je potrebno otvoriti samo neophodne portove, nikako stavljati računar u DMZ.

Da probam da vam pojasnim kako funkcioniše TCP/IP protokol. Igra na vašem računaru sama inicira komunikaciju ka serveru i ka VOIP serveru i javlja svoju IP adresu (u slučaju da imate ruter, kod odlaznog saobraćaja on u paketima radi promenu lokalne adrese u javnu IP adresu rutera i obrnuto kod dolaznog saobraćaja) i broj porta sa koga inicira komunikaciju i na kome očekuje odgovor, u isto vreme ostavljajući port otvorenim. Server prihvata "ponudu" i sve pakete šalje klijentu (vašem računaru) na taj port. Po potrebi se otvaraju dodatni portovi po istom principu i ceo sistem je automatizovan. Sva komunikacija se inicira sa klijentskog računara, ne sa servera.

U slučaju da klijent ima neki firewall koji blokira ovakav saobraćaj ili ako mu ruter nije podešen da radi NAT, dolazi do problema u radu.

A najbolje su tvrdnje da se forwardovanjem portova smanjuje ping (čuo sam i takve priče).

Zaista, ne potrebe za FW portova.

@dumdum

Već 4 puta si mi zahvalio preko PM i sada preko foruma Cheesy
schmajser
Urednik
*

Reputacija: 18

Are you man or mouse?

« Reply #6 on: December 28, 2008, 09:44:05 PM »

Ja znam za slucaj kod igre PES 2009 da neki momci nisu mogli da se uloguju na KONAMI server dok nisu otvorili portove, ali to su stvarno retki slucajevi, ja nisam imao problema ni sa PES-om niti bilo kojom drugom igrom.

3MAJ
Administrator
*

« Reply #7 on: December 28, 2008, 10:01:51 PM »

Kao što rekoh, kombinacija ili pojedinačno, firewall/krš ruteri Smiley
*LN*dumdum
Corporal
*

Jump-Jump Bitch

« Reply #8 on: December 29, 2008, 11:26:44 PM »

Quote from: 3MAJ

@dumdum

Već 4 puta si mi zahvalio preko PM i sada preko foruma Cheesy
[/quote

Hahhahaha pa jebote uopce ne pise message sent alooo FAP daj sredi to :-)))))))) a sta se bunis malo spama nece skoditi ehhehe zamisli da sam ti jebo sve po spisku pa tako nekoliko puta haha lol...

BTW: Ponekad bas  teorija i ne radi u praksi to sto pricas povise u vezi portova mislim kontam ja tebe sto ti pricas al to je teorija u praksi bas i nije tako jako puno problema rade ti portovi no ne bih dalje o tome slazem se ja i sa tobom u potpunosti i isto tako niti ja ne preporucujem enable DMZ :-)

Aj portovi dragi sretno pa se cujemo opet tmao negdje iza Nove Godine i evo usput svima vam zelim sve najbolje u 2009-toj e sad kada ko slavi nije vazno vazno da se slavi pa se lijepo zabavite :-)

TosaNS
Sergeant Major of the Corps
*

« Reply #9 on: January 20, 2009, 10:26:05 AM »

imam i dalje problem sa VOIP-om necujempreko voipa nikog niti ja mogu da pricam preko istog osim preko ts-a, desi mi se da upocetku i radi voip ali kroz nekoliko sekundi jednostavno se iskljuci nerazbiram sto al i nemam neke volje da cackam mecku pa da mi se nesto zezne vise nego sto bi trebalo btw na telekom mi je provajder tako da sam gluv i necuje me niko preko voipa ali manje vazno bitno je da smo na ts u svi koji treba da me cuju to je to, ali ako moze da se nesto uradi povodom voipa zasto da ne tj ako neiziskuje operaciju na otvorenom srcu

legija007
Sergeant
*

Reputacija: 11

PARTIZAN

« Reply #10 on: January 20, 2009, 01:56:56 PM »

Imam i ja isti taj problem tole, ali ja sam se stime pomirio da ne radi kako valja i tako da ne cackam nista oko voipa.
schmajser
Urednik
*

Are you man or mouse?

« Reply #11 on: January 20, 2009, 04:25:47 PM »

Imao sam i ja te probleme pa sam ih resio instaliranjem najnovijih drivera za zvuk.

*LN*dumdum
Corporal
*

Jump-Jump Bitch

« Reply #12 on: January 29, 2009, 10:13:04 AM »

Ma da taj VOIP drka i moze biti vise razloga zasto je to tako,

-Router (Portovi)(Milsim na portove koji nisu standardni za Voip i odredjeni server vrti Voip na tim ne standardnim portovima ali onda bi ti trebalo raditi na onima gdje su portovi standardni ima i toga sad ne znam dal tebi na svakom serveru ne radi ili samo na nekima?)
-Antivirus (Firewall)
-Driveri za zvuk
-Vista (Ja recimo imam problem ako prije igre pricam na Skype i onda odem na TS i u igru microfon mi totalno u banani niko me nista ne cuje samo od sebe hehe pa moram izlaziti kako bi namjestio to mi je na Visti)

Ukratko kako je legija rekao ako ti se ne drka sa tim i sam kazes da ti je TS OK onda bolje ne gubiti vrijeme kad radi radi kad ne radi ne radi hehe ,ali  ja mislim da je u tvom slucaju lako moguce da su driveri ako imas najnovije stavi neke stare to isto zna rjesiti problem pogotovo Realtek driveri.)

Eto mojih 5 cent :-)))))

TosaNS
Sergeant Major of the Corps
*

« Reply #13 on: October 02, 2009, 01:51:05 PM »

poslusajte smajsera lepo covek zbori nove drajvere i da vas bog vidi Smiley

LeoSERB
Gunnery Sergeant
*

Ustani Srbijo Kosovo i Metohija te zove

« Reply #14 on: October 04, 2009, 04:06:42 PM »

I kod mene je bilo u početku tih problema. Kada sam instalirao nove drivere sve je radilo i radi kao sat!!

Pages: [1]   Go Up
Print
Jump to:  

Theme orange-lt created by panic